Vælg et sprog
Søg

MØD EN LIVE NATION MEDARBEJDER - Hoved

Skrevet af Live Nation DK / April 30, 2019

Nicolai ”Hoved” Hald Thøgersen

Hvad er din stilling hos Live Nation?

Jeg er Production Manager på engelsk – på dansk kalder vi det for produktionschef – hvilket er den, der afvikler vores shows herinde.

Hvad er dine arbejdsopgaver hos Live Nation?

Ved alle de store shows er der en produktion manager involveret. Hos os er vi fire ansatte, og når promoterne har booket et show med en artist, er vi dem, der overtager bolden for det der skal ske på koncertdagen. Så er det os, der har kontakten med artistens folk, altså management, tour manager, production manager, sikkerhedsfolkene, dressing room og alt det der, og så koordinerer vi det hele.

Vi kalder os selv for pedeller: Det er os, der er første mand på dagen og står og siger velkommen. Vi videreformidler information mellem artistens folk og vores egne. På dagen er vi dem, der har det overordnede ansvar og har overblik over det hele. Og så er vi så også de sidste folk på stedet – de sidste der forlader the crime scene – so to say.

Hvordan kom du ind hos Live Nation?

Jeg boede i og er fra Aalborg. Deroppe var jeg medlem af en forening, som hjalp til i Aalborghallen, når de havde store arrangementer der – det som hedder stage hands. Og det greb om sig, og vi endte med at hjælpe til ved nogle store koncerter rundt omkring i Jylland, som Live Nation (der dengang hed DKB Motor) var involveret i, og så kom vi jo til at lære dem at kende. I 2011 flyttede jeg til København, og ved siden af alt muligt andet, primært fokuseret på koncertbranchen, blev jeg stage hand ved Live Nation. Så blev jeg ansat som freelance crew boss, og senere blev jeg fastansat som production manager i 2015. Jeg er uddannet pædagog.

Hvad er den absolut sjoveste oplevelse, du har haft, mens du har arbejdet hos Live Nation?

Det var ikke en sjov oplevelse, mens det stod på, men det er en sjov historie at fortælle:

Jeg skulle lave Aerosmith ude i Royal Arena, og de ville gerne bruge to dage på at stille det hele op.

For at gøre en meget lang historie kort, så ender det så med, at de vælger at droppe den ene dag, søndagen i pinsen, så vi bare skulle gøre det hele om mandagen på showdagen. Så ringede deres production manager og sagde: ”Hey, prøv at høre her. Vi har fri i Danmark om søndagen. Hvad skal vi lave?” Så fik jeg arrangeret, at de skulle på kanalrundfart. Jeg lejede en båd til dem, og jeg fik arrangeret entrebilletter til Tivoli. Først var det bare crew’et, der skulle afsted, men så ringede han igen om lørdagen og sagde: ”Nu vil Steven Tyler [forsangeren] også med!” Det ændrede det hele, for nu kom chefen jo med. Jeg skulle altså sikre, at der var styr på alle detaljer, og at det hele spillede. De boede på hotel ved Kalvebod Brygge, så jeg aftalte med bådfirmaet, at de bare skulle lægge til ved kajen lige ved hotellet 10 minutter før Steven Tylers ankomst. Vi kom ned, det regnede, og der kom ikke nogen båd. Lige pludselig stod Steven Tyler der i pels og lakerede negle ved sin Limousine med det helt store entourage – kone, veninder og livvagter. Men der kom ikke nogen båd. Jeg var klar til at springe i vandet og bare svømme væk. Det var så forfærdeligt. Men jeg bliver hentet ind på hotellet og stå overfor crew’et, mens deres production manager sagde: ”Everybody, this is Nicolai, your promotor rep[representative], the guy why tried to arrange a boat trip. The boat is not coming. Now he is going to tell Steven!”. Steven Tyler var dog helt cool og ville bare i Tivoli og gik i forvejen. Vi tog ind og ventede på ham ved hovedindgangen, uden at han dukkede op. Det viste sig, at han allerede var kommet ind ad en anden indgang, var i fuld gang med forlystelserne og bare havde en fest.

Så alt endte godt, og hele dagen efter blev jeg kaldt The Boat Man.

Hvilket Live Nation show i 2019 glæder du dig mest til?

Jeg glæder mig mest til Maroon 5. Ikke fordi jeg er fan, men fordi det er i min hjemby Aalborg, og det er er det største, der nogen sinde har været i Aalborg, og det er by far den største scene, de nogen sinde har haft i Aalborg. Så det bliver fedt. Mit job deroppe er at være limen. Jeg skal være bindeled mellem de lokale arrangører og Maroon 5. Det bliver fedt at komme tilbage til Aalborg med en ting, der fylder så meget. Det glæder jeg mig meget til!

Tilbage til toppen